Vrijwilligers

BUITENKEUKEN VOOR ACTIEVE LEKKERBEKKEN 
Het klinkt luxer dan het wordt, maar … we hebben een muur gebouwd van oude stoeptegels, met daartussen een pizza- cq pannenkoek-bakplaats. Het bouwen was al een feest maar het resultaat is super lekker, om je vingers bij af te likken.

De opzet is om workshops te geven waar wordt gekookt, gestoofd, gerookt en gebakken met honing als vervanger van suiker. De steenmassa fungeert dan enerzijds om warmte vast te houden, anderzijds is het een mooie basis voor een keur aan wilde planten waar insecten kunnen snoepen van nectar en stuifmeel en die bovendien kan fungeren als nestgelegenheid. Om met je familie en/of bedrijf de uitdaging aan te gaan om met elkaar actief samen te werken met als gezamenlijk doel gezellig te smullen.

In het Bijenpark wordt steeds meer nieuwe natuur gerealiseerd. Om het voor bezoekers aangenaam te maken kun je overal zitten mijmeren, een boek lezen of een broodje eten. Je zult steeds meer insecten zien en om je een handje te helpen hebben we hier de link naar een vlinderkaart, die je kan downloaden of printen. Bestudeer de soorten die je tegenkomt en maak er een foto van. We zijn benieuwd welke je herkent!

Alles wat we willen kunnen we niet alleen. Daarom zijn we blij met de medewerking van:
Polderpracht
Natuurvereniging Terschelling
Nederlandse Bijenhouders Vereniging NBV
Stichting Bijkersgilde, bewaker van honingkwaliteit, de Imkersvereniging Terschelling en de
- Stichting Station voor Carnicateelt,  de organisatie waar zachtaardige bijen worden geteeld die het al 80 jaar op de eilanden perfect doen.

- Iepen Mienskipfûns

- Landschapsbeheer Friesland.